Blog

Må vi præsentere: Verdens største vindmølle

Siemens Gamesa lancerer nu verdens hidtil største vindmølle og tager endnu et teknologisk skridt fremad i den grønne omstilling. Publico har produceret en film, der præsenterer vindmølleproducentens nye flagskib.

Med 108 meter lange vinger og en totalhøjde på op til 261 meter kan vindmølleproducenten Siemens Gamesas nye havvindmølle – SG 14-222 DD – siges at være lidt af en gigant, og intet mindre end verdens største af slagsen.

Publico har stået for at producere en præsentationsfilm, som Siemens Gamesa skal bruge i markedsføringen af deres nye supermølle.

Fem fodboldbaners størrelse

Verdens største og mest kraftfulde havvindmølle har et rotorareal på 39.000 m2. Det svarer til 5,5 fodboldbaner og kan resultere i strøm til 18.000 gennemsnitshusstande om året.

Og den teknologiske udvikling er til at tage og føle på. Da vores kreative producer Lars startede med at producere film for Siemens Gamesa i 2009, var den største mølle på ”kun” 3,6 MW med en rotordiameter på 120 meter. I dag – 10 år senere – er den på 14 MW og har en rotordiameter på 222 meter.

Dramaturgi understøtter klima-budskab

Der er blæst op for effekterne i vindmøllefilmen, der er opbygget af stock-optagelser, nye optagelser og arkivoptagelser. De nye optagelser er filmet på Siemens Gamesas danske kontor i Brande med fokus på produktudviklingen i kontormiljø og i selve produktionen.

Siemens Gamesa ønsker at bidrage til en grønnere fremtid, og den nye supermølle er en vigtig brik i et større puslespil. De indledende stock-optagelser og speaken med sætninger som ”the wind of change has never been stronger” er med til at sætte scenen for den større klimafortælling, der udspiller sig. Den mandlige speaker har base i London og arbejder som skuespiller – ikke tilfældigt, da vi ønskede en stemme, der kunne understøtte dramaturgien i filmen og sætte fokus på det overordnede budskab.


Og når man som vindmølleproducent lancerer intet mindre end verdens største vindmølle, vil man da også gerne vise de imponerende tal, som den ny havvindmølle kan bryste sig af.

Vi optog derfor interview med en manager fra Siemens Gamesa, der gennemgår møllen i detaljer. Det øger troværdigheden og gør filmen mere autentisk. Optagelserne er ledsaget af animationer, der understøtter de forskellige facts.


Siemens Gamesa forventer, at den nye havvindmølle vil være på markedet fra 2024.

Filmene er blevet taget godt imod af publikummet på de sociale medier. Inden for de første to døgn har de fået 131.000 visninger fordelt på Twitter, Facebook, LinkedIn og YouTube.

Uanset hvilket budskab, du forsøger at formidle, har vi et professionelt filmhold, der står klar til at løse din opgave.

Se vores udvalg af seje video-cases her.