Blog

JYSK søsætter employee advocacy-program

JYSK er kendt for sine gode tilbud og for gode detailjobs. JYSK er knap så kendt for sine spændende it-jobs. Det skal et nyt ambassadørprogram lave om på.

JYSK ønsker at vinde detailkrigen ved hjælp af overlegen it. I hvert fald investerer detailkæmpen 500 mio. kr. i at flytte alle sine it-systemer sammen i et såkaldt Unified Commerce-system. Det er virksomhedens største it-projekt nogensinde, med en investering på 500 millioner kroner indtil videre.

Sådan et projekt kræver nye it-folk - i første omgang 20 nye medarbejdere. Det er baggrunden for, at JYSK's HR-team har søsat et internt ambassadørprogram, der klæder medarbejderne på hovedkontoret bedre på til at være ambassadører for JYSK på bl.a. LinkedIn.

- Medarbejderne er de bedste til at fortælle historien, så vi har i første omgang inviteret 25 kolleger, som får nogle ekspertoplæg og inspiration om, hvad ambassadørrollen indeholder. Derudover får de praktisk træning i, hvordan man kan lave opslag på LinkedIn om, hvad man for eksempel laver i indkøbsafdelingen eller it-afdelingen, siger HR-konsulent Louise Munkholm Bendsen til erhversmagasinet Erhverv+

jy

Publico har leveret inspirationsoplæg til og været med til at udvikle JYSK's ambassadør-forløb. Vi har bl.a. holdt oplæg om opbygning af LinkedIn-profil, personlig branding, digital kapital og social selling.

- Jeg er i et netværk hos Publico, som har faciliteret et tema om employee advocacy med oplæg fra andre deltagere. Det var inspirerende og gjorde, at vi fik det skubbet i gang. Men jeg var samtidig bevidst om, at hvis vi skulle gøre det her rigtigt, så skulle vi også have ekstern support på, siger Louise Munkholm
Bendsen til Erhverv+.

- Den største barriere er, at medarbejderne er usikre på, hvad der er interessant at fortælle om. Om de må fortælle om deres arbejde, og hvordan det lige er, man gør, siger Louise Munkholm Bendsen.

Hvis du er interesseret i at høre mere om, hvordan Publico kan hjælpe din virksomhed i gang med et employee advocay-program, kan du kontakte Uffe Lyngaae herunder.

Kontakt Uffe Lyngaae for at høre mere om employee advocacy

 Herunder kan du se en karrierefilm om JYSK's værditilbud til it-medarbejdere. 

gg