Blog

Content marketing i byggebranchen: Derfor skal I stå på toget nu

 

Har du svært ved at overbevise din chef om at satse på content marketing, mens travlheden har været på sit højeste i byggebranchen? Så får du her tre solide argumenter, der (måske) får ham til at åbne checkhæftet i morgen. Han vil takke dig, når krisen for alvor begynder at kradse.

Dansk byggeri er i en årrække buldret afsted som et godstog uden håndbremse. Den årlige omsætning i branchen er trods corona-pandemien vokset uafbrudt siden 2014 – og manglen på arbejdskraft var i slutningen af 2021 på sit højeste i 15 år.

Med mere end et årtis fremgang har mange virksomheder i byggeriet vænnet sig til at stå med et salgsmæssigt luksusproblem; det har simpelthen været sværere at levere på ordrerne end at skaffe dem. En dynamik, der ikke nødvendigvis har øget marketingbudgetterne.

Men med krigen i Ukraine, mangel på materialer, stigende inflation og faldende forventninger til omsætning er situationen blevet mere usikker. Så hvordan er jeres salgs- og marketingindsats stillet, hvis krisen begynder at kradse, og kampen om ordrer og kunder intensiveres? Ved jeres målgruppe for eksempel hvem I er, og har I opbygget en solid lead-maskine?

Nej? Så bør I kraftigt overveje at polstre jer med en langsigtet content marketing-indsats. Hvorfor? Her får du tre gode argumenter.

1. Fordi tankegangen er skræddersyet til jer

I sin essens handler content marketing om at skabe synlighed, opbygge relationer og positionere sin virksomhed som en troværdig ekspert. Det opnår du ved at producere knaldgodt indhold, der lindrer din målgruppes hovedpiner og svarer på deres spørgsmål.

Du gør livet lettere for dem, og de vælger dig, næste gang de er i markedet for et produkt eller en service i din kategori.

Hvorfor passer denne langsigtede tilgang spot on i byggebranchen? Lad os opstille nogle karakteristika for virksomheder, der typisk ville have gavn af content marketing:

1. Høj kompleksitet: Jo mere kompleks din branche og dit produkt er, jo større behov har målgruppen for en trusted advisor, der kan guide dem til at træffe beslutninger.

2. Store transaktioner: Jo mere dit produkt koster, jo mere viden vil målgruppen opsøge, inden de træffer en købsbeslutning.

3. Lange relationer: Jo længere kunderelationen typisk er, desto mere mening giver det at gå efter den langsigtede loyalitet, som er kernen i content marketing.

4. Stor specialistviden: Jo mere specialiseret viden og faglighed der er i medarbejderstaben, jo bedre er mulighederne for at producere kvalitetsindhold til målgruppen.

5. Snæver målgruppe: Jo smallere og mere nøjagtig en målgruppe, jo mere konkret, vedkommende og målrettet indhold kan du tilbyde dem.  

Hvis I driver virksomhed i byggebranchen, er mit gæt, at I kan sætte flueben ved mindst tre af de fem punkter. Og så er det altså bare med at komme ud over content-stepperne.  

Læs også: Hey byggebranche! Sådan kommer du i gang med content marketing 

2. Fordi (de fleste af) jeres konkurrenter sover i timen

Når det handler om at blive thought leader i sin branche, er det ikke helt uvæsentligt, hvad dine nærmeste konkurrenter foretager sig. I kæmper om den samme målgruppes opmærksomhed, og derfor er det alt andet lige nemmere at stå på toppen af skamlen, hvis konkurrenterne slet ikke deltager i kapløbet. 

I Publico Kommunikation har vi over årene skrevet (og filmet) tonsvis af indhold for virksomheder inden for brancher som finans, tech, industri og netop byggeri. Vores samlede erfaringer tegner et billede af, at byggebranchen er blandt de sidste til for alvor at tage content marketing-metoden til sig – når vi ser bort fra de virksomheder, vi hjælper selvfølgelig 😊 

Lidt karikeret kan man sige, at mange virksomheder i byggebranchen i højere grad kommunikerer om, hvad de selv foretager sig, end hvad målgruppen har behov for at vide. Det kunne være: 

  • Vores nye produkt har helt nye egenskaber 
  • Mød os på byggerimesse i næste uge 
  • Bent har 25-årsjubilæum 
  • Vi har leveret til 40 rækkehuse i nyt projekt. 

Den manglende modenhed i branchen er godt nyt for dig. For hvis du køber vores (indrømmet) anekdotiske beviser og lidt brede generalisering af branchen, så er der med god sandsynlighed et hul i markedet for jer.  

Hvis jeres konkurrenter endnu ikke deltager i kampen om målgruppens opmærksomhed og tillid, er barren for jeres indsats lav. Det betyder, at I med et relativt beskedent budget kan producere indhold, sætte jer på de vigtigste søgeord i markedet, målrette jeres annoncering og fange målgruppens opmærksomhed.  

Hent e-bogen: Sådan aktiverer du din organisation og bliver thought leader på LinkedIn 

3. Fordi lavkonjunkturen kommer

Selvom det for bare få måneder siden var svært at forestille sig, må I indstille jer på, at byggebranchen på et tidspunkt rammer en kollektiv krise. Nogle steder er den allerede en realitet. Og når stormvejret for alvor rammer, står I med langt bedre kort på hånden – både under og efter – hvis I har polstret jeres brand. 

Modsat mange andre tilgange til salg og marketing, er content marketing en langsigtet investering. Det indhold, I producerer i dag, har sandsynligvis minimal effekt i morgen. Men til gengæld vil en vedholdende indsats over længere tid give jeres salgsafdeling flere modne leads om et halvt og et helt år.  Læs for eksempel, hvordan vi i Publico mere en syvdoblede vores webbesøg på tre år. 

Så det er nu, hvor mørkere skyer kan skimtes på landets byggepladser, og konkurrenterne stadig har parkeret deres marketingindsats i hængekøjen, at I har en unik mulighed for at positionere jer som en troværdig ekspert i markedet.  

Heldigvis behøver du ikke lede efter en guide til at komme godt i gang. Den finder du nemlig på vores side om kommunikation i byggebranchen. 

Læs også: Sådan hjælper vi med content marketing for din virksomhed. 

Webinaroptagelse: Content marketing i byggebranchen

Content marketing handler om at omsætte viden fra din virksomhed til kommunikation, der bygger tillid og relationer i markedet. Og faktisk er der kun få i den danske byggebranche, der for alvor har taget metoden til sig.

Se webinaret, hvor vi fortæller dig, hvordan du får succes med content marketing.