Blog

Sådan bliver du thought leader i B2B

Thought leadership er et centralt begreb at forstå, hvis man vil have succes med content marketing. Særligt B2B-virksomheder, der ofte har langvarige relationer med deres kunder, kan profitere af en position som thought leader.

“Thought leadership” er et begreb, vi content marketing-typer bruger lige lovlig skødesløst, når vi vil “sælge” perspektiverne i content marketing til en kollega, til en chef eller – som i mit tilfælde – til en kunde. Men hvad er thought leadership egentlig?

Sådan bliver din virksomhed thought leader i 5 steps

  dilbert from now on

 

   

Thought leadership er et nøglebegreb i content marketing, der jo handler om at give publikum noget værdifuldt indhold frem for at tale om sig selv. Det handler ret beset om at blive en troværdig autoritet med kvalificerede svar på de store spørgsmål, som optager et specifikt publikum, i en branche eller niche.

Særligt B2B-virksomheder, der ofte har langvarige relationer med deres kunder, kan profitere af en position som thought leader. Du kan f.eks. skabe værdi for dine følgere, ved at dele andres gode indhold.

Men hvordan kan du gøre din virksomhed til thought leader inden for jeres branche eller niche? Hint: Man behøver ikke være hverken McKinsey eller IBM. Vi kender mange danske B2B-virksomheder med under 100 medarbejdere, som reelt er thought leaders inden for deres kerneområde.


Forbes Magazine har lavet en simpel 5-steps guide, du kan bruge som tjekliste i arbejdet med at skabe thought leadership:

1. Identificer de spørgsmål, dit publikum stiller sig selv

2. Besvar spørgsmålene i de formater og kanaler, dit publikum foretrækker. Og på en måde, som giver dem værdi.

3. Giv uden at forvente noget retur (i første omgang). Lad være med at prøve at fremtvinge en konvertering eller call-to-action der, hvor du tilbyder dit guld-content.

4. Gør det underholdende. Selvom dit content er lødigt og seriøst, kan du sagtens præsentere det underholdende. Fortæl gode historier med case-eksempler.

5.  Inviter publikum til at deltage. Lav interviews, surveys, afstemninger, paneler og bed om feedback. Jo mere du kan få publikum til at engagere sig i dit indhold, desto bedre.

Vil du prøve kræfter med thought-leadership?

Kunne du tænke dig at blive thought leader på LinkedIn? Så download vores guide og læs mere om, hvordan du aktiverer din organisation og bliver thought leader.

Læs også: I gang med thought leadership.

 

 

Webinar on-demand: Annoncering på LinkedIn

 Se eller gense vores webinar, hvor vi giver gode råd til annoncering på LinkedIn.