Blog

SoMe-tjekliste: Få styr på dine videoformater

16:9, 4:3 eller 1:1. Har du styr på dine videoformater, eller er du grundlæggende forvirret over, hvad de forskellige medier og platforme tillader? I denne tjekliste har vi samlet de mest gængse mediers anbefalinger til videoformater på SoMe. 

Forestil dig, at du scroller gennem dit LinkedIn-feed og pludselig falder du over en fed video. Der er bare et lille problem. Videoens format er ikke tilpasset LinkedIn, og derfor mangler der både halvdelen af underteksterne og toppen af interviewpersonens hoved.

Det er brandærgerligt, men ikke desto mindre virkeligheden, hvis man ikke lige får sat sig ind i de sociale mediers forskellige videoformateringer.

Men du kunne selvfølgelig aldrig selv finde på at lave den fejl - eller kunne du?

Vælg de rette kanaler

Facebook. LinkedIn. Instagram. Twitter. TikTok. YouTube. Det store udbud af sociale platforme kan tage pusten fra selv den mest professionelle SoMe-spiller. Men hvis du har styr på dine formater, er der guld at hente. Derfor er det altså en rigtig god idé at få afstemt, hvad du gerne vil opnå, inden du går i gang med at producere din film. Både for at skabe den optimale seeroplevelse og det bedste visuelle output. 

Det er en prioriteringsøvelse, der samtidig skærper jeres fokus. Det kan nemlig sagtens være, at I skal have forskellige formål på de enkelte kanaler. Hvor er I den sjove arbejdsplads, og hvor er I professionelle? Måske beslutter I at tale direkte til målgruppen på Instagram, men udelukkende bruge LinkedIn til rekruttering og employer branding. Ligesom kanalerne har styrker og svagheder, handler det om valg og fravalg. Og det kan være lidt af en ’kill your darling-øvelse’.

Få en guide til, hvordan du udarbejder en social media-strategi til din B2B-virksomhed her.  

Dette billede afspejler, hvordan nogle af disse formater kan tage sig ud. 

videoformater some

 

Forstå SoMe-tjeklisten

Filstørrelse: Den minimale og maksimale filstørrelse for en video, som du kan uploade

Størrelsesforhold: Forholdet mellem bredde og højde på en video

Videolængde: Den maksimale varighed af videoen

1) LinkedIn 

Som virksomhed er LinkedIn din indgangsvinkel til at komme i kontakt med nye potentielle samarbejdspartnere, scoute nye, kvalificerede medarbejdere og talenter, fortælle om egne produkter eller services og ikke mindst til generelt at brande jeres virksomhed. LinkedIn er altså en ideel platform for B2B-virksomheder.

Specifikationer for videoannoncer
Filstørrelse: 75 KB til 200 MB
Størrelsesforhold: 9:16 (altså vertikalt) 16:9 og 1:1
Videolængde: 3 sekunder til 30 minutter
Filformat: MP4

Tip: Måske har du en favorit, men test altid flere formater. I vores seneste kampagner har formatet 16:9 og 1:1 vundet. Og upload et miniaturebillede til din videoannonce, så den fanger brugerens opmærksomhed fra første sekund.

Organiske videoer
Filstørrelse: 75 KB til 200 MB
Størrelsesforhold: 1:2,4 til 2,4:1
Opløsningsområde: 256×144 til 4096×2304
Videolængde: 3 sekunder til 10 minutter

Tip: Selvom LinkedIn understøtter både horisontale og vertikale formater til organiske videoer, anbefaler vi at vælge et vertikalt format, da 57 % af LinkedIn-brugere ser videoerne på deres mobil.

2) Facebook 

Videospecifikationer for annoncer
Alene I Danmark er der over 3.476.000 brugere på Facebook. Og Facebook er rigtig dygtige til at samle data. Det betyder, at du kan lave nogle skarpe segmenteringer, for at ramme din målgruppe.

Du kan endda bruge Facebooks data til at annoncere til personer der minder om dem der har reageret på jeres annoncer. Der er mange gode muligheder i Facebook´s Look-a-like målgrupper.

74 % anvender Facebook til et professionelt formål
76 % anvender Facebook til at finde interessant content
I Danmark er der over 3.476.000 brugere på Facebook
hubspot.com

Som B2B-virksomhed bør du overveje at bruge ekstra tid og kræfter på at forstå de forskellige tilgængelige videomuligheder og skabe videoer i de mest effektive formater til dit publikum.

Facebook-feed og Marketplace
Filstørrelse: Maks. 4 GB
Størrelsesforhold: 9:16 til 16:9
Videolængde: 1 sekund – 240 minutter

Tip: Meta understøtter mange forskellige videoformater, men for at få de bedste resultater, anbefaler vi, at du benytter GIF, MOV eller MP4


Instream på Facebook

Filstørrelse: Maks. 4 GB
Billedformat: 16:9 til 9:16 (16:9 anbefales)
Videolængde: 5 til 15 sekunder

Tip: Instream-videoer (mid-roll-annoncer) skal være korte, så sørg for at formidle dit hovedbudskab i løbet af videoens første sekunder.


Facebook Stories

Billedformat: 9:16
Videolængde: 1-120 sekunder

Tip: Husk, at flere personer ser hele videoen, hvis den er 15 sekunder eller kortere.


Facebook søgeresultater
Billedformat: 1:1
Videolængde: max. 240 minutter

Tip: I de fleste tilfælde vil videoannoncer på Facebook, der er 30 sekunder eller kortere, loope i ca. 90 sekunder. Looping betyder, at en video afspilles igen, når den slutter.

3) Instagram 

Videospecifikationer for annoncer
Med Instagram kan du opnå stor synlighed som virksomhed. Du kan bruge Instagram til at personliggøre din virksomhed ved at brande virksomheden gennem dine medarbejdere. Du kan også skabe og pleje dit nuværende netværk ved at tagge dine samarbejdspartnere i opslag. Og endelig er Instagram også en god salgskanal. Her kan man betale for alle mulige former for annoncering, der når bredt ud. Det gælder også brug af influencer marketing, hvor du betaler profiler med mange følgere til at reklamere for dit produkt.

Nyheder på Instagram 
Filstørrelse: Maks. 4 GB
Størrelsesforhold: 1:1 til 4:5
Videolængde: 1-120 sekunder

Tip: Vælg firkantede videoer. De er meget populære på Instagram, og ser flotte ud på både desktop og mobil.

Instagram Stories
Filstørrelse: Maks. 4 GB
Størrelsesforhold: 9:16 til 16:9 til 4:5
Videolængde: 1-120 sekunder

Tip: Du kan udgive videoer, der er længere end 15 sekunder. Forbeholdet er, at Instagram vil klippe det og udgive flere 15-sekunders historier.

Udforsk på Instagram
Filstørrelse: Maks. 4 GB
Størrelsesforhold: 9:16 til 16:9 til 4:5
Video længde: 1-120 sekunder

Tip: Hvis du udgiver en salgsfremmende historie, anbefaler Instagram, at du efterlader omkring 14 % af videoens top og bund uden tekst eller logoer, hvis du vil tilføje en opfordring til handling eller profilikon. Lodrette videoer anbefales til både IGTV og stories.

4) Twitter 

Flere og flere virksomheder har fået øjnene op for Twitter. Men markedsføringen på Twitter handler ikke kun om at få dit budskab igennem. Du er også vigtigt, at du holder øje med – og svarer på henvendelser, når folk omtaler din virksomhed.

Organiske og annoncevideospecifikationer
Filstørrelse: Max 1 GB
Størrelsesforhold: 1:3 til 3:1
Videolængde: 5 sekunder til 140 sekunder

Tip: Overvej at drage fordel af deres nyligt introducerede kvadratiske format. 93 % af Twitter-videoer ses på mobilen, og firkantede videoer giver en optimal mobilseeroplevelse.

5) TikTok 

Som B2B-virksomhed er der masser af potentiale i TikTok. Allerede nu er TikTok kendt for at være det sociale medie, hvor brugerne elsker at være og bruger voldsomt meget tid på at engagere sig med indholdet. Det er en kæmpe platform med over en milliard aktive brugere om måneden, og det er også det hurtigst voksende sociale medie i Danmark.

Og måske lidt overraskende, så er det ikke kun teenagernes platform. Den dominerende demografi på TikTok er 18-24 år. Her handler det om at ramme hashtags og trends, imens de er brandvarme, så hold øje med de hashtags, der relaterer til din branche. Måske får I pludselig en god idé til et emne, I ved noget om, og som I kan fortælle om med et glimt i øjet.

Feed videoannoncespecifikationer
Filstørrelse: Max 500 MB
Størrelsesforhold: 9:16, 1:1 eller 16:9
Videolængde: 5 sekunder til 60 sekunder

6) YouTube

YouTube er en ideel videoplatform for marketingfolk. Brugere nyder at se længere og mere dybdegående indhold på YouTube, så du kan oprette videoer, der bruger mere tid på at formidle dine brandbudskaber. Teknisk set er det også nemt for marketingfolk at formatere videoer til YouTube, da dets afspiller accepterer forskellige videostørrelser.

Organiske videospecifikationer
Filstørrelse: Max 128 MB
Størrelsesforhold: Indbygget billedformat
Videolængde: Max 12 timer

Tip: Sørg for at uploade videoer så tæt på deres originale format som muligt. Din video forbliver i højeste kvalitet, og YouTubes afspiller kan automatisk indramme videoen for optimal visning.

Specifikationer for tredjepartsvideoannoncer
Filstørrelse: Maks. 10 MB
Størrelsesforhold: 16:9 eller 4:3
Videolængde: Minimum 12 sekunder og ingen max (annoncer, der kan springes over), 15-20 sekunder (annoncer, der ikke kan springes over) og 6 sekunder (bumperannoncer)

Tip: Hvis du er interesseret i at vise annoncer, der ikke kan springes over, skal du huske, at YouTube har forkortet den maksimale længde fra 30 sekunder til 15 sekunder.

Styrk din sociale tilstedeværelse med de rigtige videoformater

Du kan bruge denne guide til at sikre, at dine videoer kan ses optimalt på tværs af alle kanaler. Med den rigtige præsentation opnår dit brand stor troværdighed, og seerne kan nyde dit indhold fuldt ud.

Læs mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med sociale medier.

Download vores SoMe-strategi på et ark

Denne one pager i Excel sikrer dig lige det, du søger: Overblik. Et værktøj, der skaber fremdrift og sammenhæng i den daglige SoMe-kommunikation. Og et praktisk arbejdsredskab til at måle effekten af dit arbejde på sociale medier.