Blog

Vækst: Publico præsterer rekord i sit 20. vækstregnskab på stribe

Publico har præsteret 14 pct. vækst og rekordresultat i regnskabsåret 2020-2021, som er det 20. regnskabsår i træk med vækst og sorte tal på bundlinjen. Vi har samtidig udvidet ejerkredsen, som nu omfatter 4 partnere.

Strategisk kommunikation går ikke af mode i videnstunge virksomheder, selvom der er corona-pandemi, forsyningskrise og mangel på arbejdskraft. Sådan kan man opsummere de eksterne årsager til, at Publico har oplevet sit 20. regnskabsår med vækst.

Vokser markant mere end markedet

– Vi kan selvfølgelig ikke tage æren for, at efterspørgslen på strategisk kommunikationsrådgivning blandt videnstunge danske virksomheder fortsat er så kraftig, at den kan drive vores vækst igennem endnu et regnskabsår. Men eftersom vi igen i år har oplevet væsentlig højere vækst end det marked, vi opererer på, kan vi godt tillade os at skåle på resultatet, siger Uffe Lyngaae, direktør i Publico.

Nøgletal-2021_Netto+brutto+drift


Vækst-motorer: Segment-fokus og egen medicin

– Vores analyse er, at medvinden skyldes en kombination af vores snævre segmentfokus og vores insisterende appetit på egen medicin. Vi fokuserer benhårdt på at hjælpe videnstunge virksomheder inden for fire specifikke segmenter. Det betyder, at vi får mange nye kunder inden for disse segmenter. Desuden gør vi en dyd ud af at tage vores egen medicin – vedholdende kommunikation til markedet – og det sætter os på landkortet over for endnu flere nye kunder. Endelig passer vi godt på de gode kunder, vi har, og udvikler os sammen med dem, siger Uffe Lyngaae.

Udvidelse af ejerkredsen i Publico

Fra 2004 og frem til 2021 har Uffe Lyngaae været alene om ejerskabet af Publico. Men fra 1. juli 2021 er ejerkredsen blevet udvidet med følgende tre partnere, der alle sidder i Publicos ledelsesteam: Liv Soelberg Andersen, udviklingschef i Publico. Thomas Wilhelmsen, bureauchef i Publico. Thomas Mandrup, kontaktchef i Publico. De tre partner har tilsammen købt 30 pct. af anparterne i Publico.

Skærmbillede 2021-11-25 115650

Kontaktchef Thomas Mandrup, bureauchef Thomas Wilhelmsen, udviklingschef Liv Soelberg Andersen og direktør Uffe Lyngaae udgør den nye ejerkreds i Publico.

– Jeg er glad og stolt over, at Thomas, Liv og Thomas har takket ja til at blive mine kompagnoner. De tre er nøglepersoner i Publicos fortsatte vækst og udvikling, og jeg er taknemmelig for at have fået knyttet dem endnu tættere til virksomhedens langsigtede succes, siger Uffe Lyngaae.

Skærmbillede 2021-11-25 115847

Hent Publicos årsrapport for 2020-2021.