Blog

Lad kreative virkemidler give din brand-position vinger

En brand-position uden kreative virkemidler er som tonic uden gin. Din nye brand-position bør have visuel og sproglig power, så den vækker opsigt på tværs af kanaler. Vi giver et par eksempler på elementerne i den kreative eksekvering af brand-positioner.

I har efter grundige markedsanalyser og syv ledelsesworkshops i knastørre konferencelokaler fået jeres nye brand-position på plads. Men hvordan aktiverer I nu positionen i konkret kommunikation, så markedet får den bedste oplevelse af jeres nye position?

 Det kan I gøre på mange måder. En skarp kernefortælling – gerne med et opsummerende pay-off – hører nok med til alle de måder. Men det vil formentlig også være relevant at kigge jeres brands visuelle identitet efter i sømmene. For eksempel ved at opdatere med nye ikoner, nyt logo, ny billedstil, nye farver eller noget femte, som skaber lækkerness og genkendelighed på tværs af jeres kommunikation.

Kernefortælling: Kompas for kommunikationen

En kernefortælling er en tekst, der opsummerer essensen af en virksomhed. En kommunikativ krog, der er essensen og kondenseringen af en virksomheds og organisations DNA, værdier, kultur, formål og eksistensberettigelse. Denne fortælling skal dyrkes og anvendes systematisk i jeres virksomhedskommunikation og branding.

Det er præcis dér, potentialet for differentiering ligger. Vi er store fortalere for kernefortællingen, fordi den fungerer som kompas og rettesnor for al kommunikation. En kernefortælling er først og fremmest et internt manifest, som italesætter en organisations virke og formål. Den giver et klart billede af, hvem I er, og hvorfor I gør de ting, I gør. Men den er også et redskab til at differentiere og positionere; hvad gør netop jer unikke?

Download den store guide til kernefortælling.

Skærmbillede 2022-06-10 145751

Kreative greb: Send de rigtige signaler

 Når I skal opbygge et brand med en stærk position, må I ikke undervurdere den kreative indpakning. Den skal repræsentere og formidle din virksomheds position – i appetitlige bidder. Med en tydelig visuel stil sikrer I, at brandet og fortællingen fremstår konsistent på tværs af alle touch points.

 Den visuelle brand-identitet kan have mange former. Her er nogle af dem:

  • Logo: Logo er den primære grafiske del af dit brand, som skal hjælpe dig med at blive genkendt. Ud over at have en synlighedsfaktor bidrager dit logo også til at skille dig ud fra dine konkurrenter og med at skabe en unik position i markedet. Det er dine kunders stærkeste og umiddelbare forbindelse til dit brand,og skal være synligt på tværs af det meste af dit markedsføringsmateriale.

  • Pay-off (a.k.a. “slogan” eller “tagline”): I samspil med dit logo kan et pay-off hjælpe med enkelt og elegant at understrege dit brands værdier, personlighed og ydelser/produkter. Et pay-off skal være kort og give modtageren mulighed for lynhurtigt at afkode dit værditilbud. Hvis ikke du kan få det til at lykkes, skal du måske bare undlade pay-off.

  • Billedstil: Det billedunivers, du vælger til din fortælling, kan udtrykke den stemning, du vil have frem. Skal det være en seriøs stil med slips og kølige farvetoner? Vil du signalere videnskab med nærbilleder af forskere, kolber og mikroskoper? Eller naturlighed med udendørs billeder i varme farver?

  • Farver: At sammensætte det helt rigtige farveunivers til dit brand kan være afgørende for dine signaler til målgrupperne. Vælger du en farvepalet, som matcher dine visioner om en bæredygtig og mangfoldig fremtid? Eller går du efter nogle businessfarver, som har til formål at udstråle seriøsitet og professionel rådgivning?

    Se, hvordan vi hjalp HydraSpecma med en ny brandstrategi, fortælling og visuel identitet

Tone of voice: Din virksomheds stemme

En af de vigtigste veje til at opbygge, fastholde og øge dit brand-kendskab er ved hjælp af en tone of voice. Med en tone of voice giver du dit brand en “stemme”. Hvordan taler du til dine kunder? Er det i en seriøs og formel tone, eller en varm og inkluderende? Er din virksomhedsstemme formel eller fantasifuld? Opløftende eller objektiv?

Husk, at din tone of voice skal afspejle dit øvrige udtryk – og også helst skal stemme overens med det, man møder i din virksomhed. Det sender let ”mixed signals”, hvis I du er bonkammerater med dine potentielle kunder på skrift, men ekstremt formel, når samarbejdet begynder.

Pssst: Som B2B-virksomhed kan du sagtens løsne ”slipset” og udtrykke dig gennem en nærværende virksomhedsstemme – samtidig med at du bevarer loyaliteten, troværdigheden og tilliden – når du viser alle nuancerne, der gemmer sig bag priser, demoer og features.

Læs vores 5-trins guide til Tone of Voice for B2B-brands.

Brand-Positioning-Position-Your-Brand-in-the-Mind-of-Your-Customers

Slip kreativiteten løs

 Som med de fleste andre af livets forhold skal der handling efter tanken, før verden opdager den kreative eksekvering af din brand-position. Så når kernefortælling, kreative greb og tone of voice er på plads, er det tid til at rulle det hele ud i forskellige formater og kanaler.

Det kan være i alt fra profilfilm og e-mail-marketing til stillingsopslag og annoncekampagner – på jeres website, sociale platforme, eksterne oplæg, og hvor I ellers møder jeres målgrupper.

Nysgerrig på mere?

Hvis I lykkes med at positionere jeres forretning rigtigt, ved målgrupperne, hvorfor de skal vælge jer frem for konkurrenterne. Tjek vores tilgang til brand-positionering ud her.