Indrømmet – vi gør det selv hos Publico. Altså skriver LinkedIn-opdateringer til vores virksomhedsprofil, der skal dirigere trafik til vores indhold på hjemmesiden. For det burde jo være en enkel måde at nå ud til de mere end 6.600 kommunikatører og marketingprofessionelle, der følger os, ikke?
Svaret er et rungende ”Nej, det er det ikke”, hvis man rådfører sig med den seneste udgave af rapporten ”LinkedIn Algorithm Insights Report 2025”, der udgives af konsulentfirmaet Just Connecting, som Richard van der Blom står bag. Du kan få adgang til første kapitel af rapporten gratis her.
Den organiske rækkevidde af indhold på virksomhedsprofiler er i frit fald. Ifølge seneste data ser kun 1 procent af dine følgere dit indhold, når du bare poster det på virksomhedssiden. For Publico svarer det altså cirka til, at 66 personer ser vores opdateringer i gennemsnit.
Læsere, der er gamle nok til at huske de glade Web 2.0 dage, hvor virksomheder også kunne nå tæt på alle deres følgere på Facebook, vil næppe være overraskede over, at LinkedIn nu også er blevet ”pay to play”. Men spørgsmålet er stadigvæk: Hvad gør vi så, hvis vi gerne vil nå vores målgrupper gennem LinkedIn?
Her giver vi nogle tips, der bygger på indsigterne i den seneste LinkedIn Algorithm Insights Report:
Det lader til, at LinkedIn gudskelov har lært mindst én vigtig lektie af Facebooks deroute – fra at være vores fælles mødested til skidtspand, som vores direktør Uffe Lyngaae også har skrevet om her: Det går ikke at forråde platformens oprindelige løfte til brugerne totalt. Af samme grund belønner LinkedIn i stigende grad indhold, der kommer fra rigtige mennesker – ikke virksomhedslogoer.
Med andre ord: Hvis du vil have medvind, skal du eller dine kolleger være afsendere. Rapporten viser, at opslag fra personlige profiler får op til 10 gange mere rækkevidde end opslag fra virksomhedsprofiler. Det er altså ikke nok, at marketingafdelingen laver en flot grafik og smider den på firmaprofilen. For at få succes med thought leadership på LinkedIn, skal du aktivere jeres fageksperter, sælgere og rådgivere – og hjælpe dem med at dele viden, holdninger og cases i et format, der føles ægte.
👉 Læs også: Sådan får du succes på LinkedIn med employee advocacy
Hvis du stadig poster teksttunge updates med links til jeres hjemmeside, så stop. LinkedIns algoritme elsker visuelt indhold – og brugerne også. Ifølge rapporten performer opslag med billeder 40 procent bedre end tekst alene, og videoer skaber op mod 70 procent mere engagement – især hvis de er vertikale og optimeret til mobil.
Og ja, selfies virker. Altså hvis de bruges rigtigt – fx i forbindelse med events, personlige historier eller behind-the-scenes. Til gengæld skal du holde dig fra stock photos med glade byggemand Bob-typer i hjelm – det koster på troværdighedskontoen.
Har du en vigtig pointe, statistik eller indsigt, du gerne vil dele med netværket? Så drop det lange essay og lav det som en tekst + billede-post med en infografik. Ifølge rapporten er det det mest brugte format i 2025 – og med god grund: Det giver resultater!
Infografikker er nemme at afkode i feedet, og de får brugerne til at stoppe op – hvilket øger din såkaldte dwell time (altså hvor lang tiden brugeren bliver ved dit opslag) og dermed rækkevidde. Bonus: Hvis du parrer det med et godt spørgsmål i bunden, øger du chancen for kommentarer markant.
👉 Læs også: 5 content marketing tricks, der skiller dig ud fra mængden
Vidste du, at gennemsnitlige sessioner på LinkedIn er faldet til 1,27 minutters varighed på mobil? Det betyder, at du har meget kort tid til at fange din målgruppes opmærksomhed. Rapporten kalder den mest succesfulde strategi “hooket i de første 2 linjer”, og det kan ikke overvurderes.
Skriv som en avisoverskrift. Eller smid en krog ud, der gør folk nysgerrige. Og husk, at LinkedIn klipper teksten efter få linjer,så hvis du vil have folk til at klikke på “Se mere”, skal de vide præcis, hvorfor det er værd at bruge 30 sekunder mere.
👉 Vil du ramme plet fra første linje? Læs her, hvordan du kan skrive, så læseren bliver hængende.
LinkedIn er i højere grad blevet en samtaleplatform. Ifølge rapporten fordobler du rækkevidden, hvis folk starter dialog eller diskussioner i kommentarfeltet frem for bare at like. Så slut dine opslag med et spørgsmål, en provokation eller en invitation til at dele erfaringer.
Det handler ikke om at råbe højest, men om at få andre til at byde ind. Og hvis dine kolleger ovenikøbet kommenterer på hinandens opslag (eller virksomhedens opslag) med indsigt, ikke bare AI-genererede forslag som “God pointe 💡”, så kan det for alvor få reach'en til at stige.